Videokaartje

Home »  Videokaartje

Wilt u dé beste manier om nieuwe relaties op te bouwen? Introduceer uzelf door middel van het videokaartje !

Een beeld zegt meer dan duizend woorden en het videokaartje is daar het perfecte voorbeeld van.

Wat is het videokaartje? Zoals de naam al aangeeft, is het een visitekaartje in video formaat. Het videokaartje is ontwikkeld vanuit de gedachte om contact persoonlijker en transparanter te maken.

Door middel van een videokaartje kunt u uw persoon, uw bedrijf, uw product(en), doelstelling en/of uw visie op een aantrekkelijke manier vormgeven.

U kunt uw videokaartje gebruiken om uw sollicitatie te presenteren, u geeft uw sollicitatie “zelf” af op uw manier met uw woorden. Of om u zelf op netwerk-bijeenkomsten kort te introduceren. Eigenlijk alles waar een gezicht, of beter een persoon, even die extra herkenning op moet roepen.

Een videokaartje van 30 á 60 seconden is dé manier om de eerste indruk te geven. Het eerste beeld is cruciaal voor (potentiële)contacten.

Drie voorbeelden van een videokaartje ter ondersteuning van een sollicitatie. Een Fullscreen video achtergrond, dit is in te vullen met foto’s, powerpoint, wordclouds, video etc. Ook kunt u in een digitale studio staan waar eerder genoemde beelden ook op een scherm achter u voorbij kunnen komen. Een extra toplaag met opsommingen e.d. behoort ook nog tot de mogelijkheden.

Zie bijvoorbeeld:

Het videokaartje is volledig ontwikkeld wat betekent:
Uw logo kan continu in beeld.
Afhankelijk van u keuze zijn diverse textuele in-beeld toepassingen mogelijk.
Er wordt afgesloten met uw contactgegevens.

Hoe ga ik te werk?

U heeft de keuze uit twee mogelijkheden:
– U kiest voor opnames bij mij in de studio.
– Ik kom bij u langs en zet ter plaatse onze filmset op.
Per persoon wordt er 30 minuten opname tijd gerekend. Een opname sessie heeft een vast starttarief. Wilt u ná de eerste opname binnen hetzelfde bedrijf nogmaals een opname, dan geldt het tarief van een extra persoon.

Voor prijs (V.a. 40 Euro), stuur even een snel berichtje voor een opgave op maat naar:  info@jveproducties.nl

Optimale benutting van uw videokaartje

E-mail is een goed middel om uw videokaartje te delen. Zet de link naar de video in uw e-mail, of plaats de link in uw handtekening onderaan uw mail. Bij sommige mail servers kunt u de video automatisch laten afspelen in de mail. Een ander middel om uw videokaartje met de wereld te delen is het gebruik van Social Media. Websites als Twitter, Facebook en LinkedIn zijn ideale kanalen om nieuwe relaties mee aan te gaan en te onderhouden.

Gebruik de website van uw socialmedia/bedrijf. Door middel van het videokaartje geeft u uw website een persoonlijke tint. Hiermee bereikt u gemakkelijkere kennismaking met (potentiële)klanten.

Een goede mogelijkheid is om videosites als Youtube of Vimeo te gebruiken. Hier kunt u uw videokaartje uploaden en zo kijkers informeren, activeren en motiveren.

Gebruik uw videokaartje op beurzen en evenementen.
Introduceer uwzelf op beurzen en evenementen door het gebruik van televisieschermen, waarop uw videokaartje te zien is.

Houd uw videokaartje altijd bij de hand. Met behulp van een Ipad, Ipod, Laptop of Smartphone is het eenvoudig om waar dan ook uw videokaartje te kunnen laten zien. De hedendaagse technologie maakt het u gemakkelijk, vergeet er niet gebruik van te maken!

Plaats uw videokaartje op de website van een partner. Indien u vermeld wordt op sites van partners, kunt u daar handig gebruik van maken. Voeg uw videokaartje toe aan uw contactgegevens.

Gebruik uw videokaartje als zoekmachine instrument.

Wanneer u uw videokaartje op alle mogelijke kanalen geplaatst heeft, is de kans zeer groot dat mensen snel bij u terechtkomen, wanneer zij op zoek zijn naar hetgeen u aanbied.

Label uw videokaartje met uw (bedrijfs)naam, URL en geef een korte omschrijving van uw bedrijf.

Niet iedereen is een geboren acteur en voor veel mensen zal dit de eerste keer zijn dat zij oog in oog voor de camera staan. Met een goede voorbereiding komt u echter heel ver. Hier heeft u een aantal tips, trucs en methoden om uzelf perfect te kunnen presenteren voor de camera.

Lichaamstaal; wees u bewust van uw houding en pas deze aan op uw verhaal. Indien u onbewuste trekjes heeft, probeer deze te voorkomen danwel te controleren. Oefening voor de spiegel kunnen zeker nuttig zijn!

Articulatie en intonatie; zorg dat u verstaanbaar bent door luid en duidelijk te spreken. Zorg tevens dat u goed articuleert en een prettig spreektempo aanhoudt.

Wees positief en overtuigend; gebruik overtuigende, postieve woorden en zinnen. Gebruik geen negatieve woorden maar formulueer uw tekst vanuit een positieve invalshoek.

Gebruik alleen essentiële informatie; het is aan te raden om het probleem waar uw dienst/product de oplossing voor is, aan te halen. Benoem de voordelen die uw dienst/product heeft. Verder moet u ‘to the point’ zijn en alleen de meest nuttige informatie vertellen.

Tot slot: wees kritisch op uzelf en verlang het allerbeste.